U bent hier

Boekbabbel Online: Nacht in Caracas (Karina Sainz Borgo)

Grote verhalen, kleine gevoelens en leesplezier in alle maten! Iedereen is welkom op de Boekbabbel. Samen wisselen we van gedachten over een goed boek en over de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 19 februari 2021,
10:00 tot 12:00
Waar: 
online, via videochat
Prijs: 
gratis
Taal: 
Organisatie

Muntpunt

Caracas, Venezuela. Adelaida Falcón begraaft haar moeder, de enige familie die ze ooit had. Verdoofd door rouw keert ze terug naar huis. Elke nacht verzegelt ze de ramen met tape om te voorkomen dat het traangas waarmee de demonstranten buiten worden bestreden naar binnen komt. Als plunderaars die zich voordoen als revolutionairen haar huis willen bezetten, verweert Adelaida zich en wordt ze in elkaar geslagen. Het is het begin van een gevecht om te overleven in een land in vrije val, waar geweld en anarchie de boventoon voeren en burgers tegen elkaar worden opgezet.

‘Nacht in Caracas’ is het literaire debuut van de Venezolaans-Spaanse journaliste Karina Sainz Borgo. Het krachtige verhaal van een vrouw die wordt geconfronteerd met de meest extreme omstandigheden, werd in geen tijd een internationale bestseller. Het is een ijzingwekkende herinnering aan hoe snel sociale omstandigheden kunnen veranderen. Overal, op ieder moment.

Hoe werkt het?

  • Boekbabbel Online verloopt via videochat (Zoom) op je computer of smartphone.
  • Schrijf je vooraf in. De avond op voorhand krijg je een e-mail met een videolink.
  • Om in te loggen op de videochat: klik op de link in de mail en volg de instructies.

Iedereen is welkom op de Boekbabbel! De deelnemers vormen een bonte verzameling van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.