U bent hier

Boekbabbel: Meer dan een broer (David Diop)

Grote verhalen, kleine gevoelens en leesplezier in alle maten! Iedereen is welkom op de Boekbabbel. Samen wisselen we van gedachten over een goed boek en over de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 13 november 2020,
10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Literair Salon S1, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Taal: 
Organisatie

Muntpunt i.s.m. Citizenne

Op een mistige ochtend, op een van de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, blaast kapitein Armand op zijn fluit. Alfa Ndiaye en Mademba Diop, twee Senegalese soldaten die ver van huis vechten voor de Franse overwinning, springen samen met hun kameraden op uit de loopgraven om de Duitsers te lijf te gaan. Enkele seconden later ziet Alfa hoe Mademba, zijn jeugdvriend, zijn meer-dan-een-broer, dodelijk gewond ter aarde stort. Alfa blijft achter in de waanzin van de oorlog en is vastbesloten om Mademba te wreken.

Ver van huis, op een vreemd continent en omgeven door mensen met een andere huidskleur, die een taal spreken die hij nauwelijks beheerst, vertelt Alfa zijn verhaal – dat van Afrikaanse soldaten die met een geweer in de ene en een kapmes in de andere hand werden gebruikt voor de oorlogsmachinerie.

De Franse schrijver David Diop laat ons in een hypnotiserende stijl en in poëtische en precieze taal zien hoe ver de liefde voor een dierbare kan gaan. ‘Meer dan een broer’ is nu al een moderne klassieker, een hernieuwde aanklacht tegen de verschrikkingen van de oorlog.

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel? Lees het boek en schrijf je in. Stuur een mail naar sigrid@citizenne.be.

Hoe houden we het samen veilig?

  • Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf je vooraf in.
  • Hou steeds 1,5 meter afstand.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht.
  • Ontsmet regelmatig je handen.
  • Wij zorgen voor goed verluchte ruimtes en ontsmetten geregeld alle oppervlakken.

Meer informatie >

Meer dan een broer

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.