U bent hier

Boekbabbel: Klok zonder wijzers (Carson McCullers)

Grote verhalen, grootse gevoelens en leesplezier in alle maten! De Boekbabbel is een vaste waarde in Muntpunt. Iedereen is welkom. Samen wisselen we van gedachten over een boek en over de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 15 november 2019,
10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 1, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie

Muntpunt i.s.m. Citizenne

Het is 1953. In een stadje in Georgia, in het zuiden van de Verenigde Staten, volgen we 4 mannen. De 39-jarige J.T. Malone, drogist en apotheker, hoort dat hij ongeneeslijk ziek is en probeert in het reine te komen met zijn geweten vanwege zijn ‘verspilde leven’. Fox Clane, een oude rechter, verzet zich tegen integratie van de zwarte bevolking en verlangt naar de oude waarden van het Zuiden. Zijn dwarse, idealistische kleinzoon Jester koestert stiekem gevoelens voor Sherman, een zwarte weesjongen met blauwe ogen. Sherman, die te vondeling is gelegd in de kerk, worstelt met zijn identiteit. Gaandeweg blijkt dat hun levens onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

In deze laatste roman van de Amerikaanse schrijfster Carson McCullers komen al haar vertrouwde thema’s op weergaloze wijze samen: eenzaamheid, onbeantwoorde liefde, intolerantie en vooroordelen, geheimen en verlossing.

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel? Lees het boek en schrijf je in. Stuur een mail naar sigrid@citizenne.be.

Klok zonder wijzers © Atheneaeum - Polak & van Gennep

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.