U bent hier

Boekbabbel: Jij zegt het (Connie Palmen)

Grote verhalen, grootse gevoelens en leesplezier in alle maten! De Boekbabbel is een vaste waarde in Muntpunt. Iedereen is welkom. Samen wisselen we van gedachten over een boek en over de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 21 juni 2019,
10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 2, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie

Muntpunt i.s.m. Citizenne

Ted Hughes en Sylvia Plath zijn een van de beroemdste liefdesparen uit de Westerse literatuur. In de talloze biografieën die over Plath verschijnen, krijgt zij steeds de status van martelares, terwijl hij als verrader en moordenaar wordt afgeschilderd. Hughes wordt beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde. In 'Jij zegt het' geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk, dat op 11 februari 1963 eindigt met de zelfmoord van zijn vrouw, en op een leven dat voortaan door de dood wordt beheerst.

'Jij zegt het' is een aangrijpende roman over de liefde en de dood. Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van Hughes, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen. Het boek won in 2016 de Libris Literatuur Prijs.

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel? Lees het boek en schrijf je in. Stuur een mail naar sigrid@citizenne.be.

Jij zegt het