U bent hier

Boekbabbel: De jaren (Annie Ernaux)

Grote verhalen, kleine gevoelens en leesplezier in alle maten! Iedereen is welkom op de Boekbabbel. Samen wisselen we van gedachten over een goed boek en over de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 24 september 2021,
10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 2, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
Muntpunt
Taal: 

‘De jaren’ is een collectieve autobiografie van onze tijd. Het vertelt het verhaal van de periode 1941-2006 door de lens van het geheugen, van tegenwoordige en herinnerde indrukken, culturele gewoonten, taal, foto’s, boeken, liedjes, radio, televisie, reclame en krantenkoppen.

De Franse schrijfster Annie Ernaux vond een vorm die zowel subjectief als onpersoonlijk, particulier als collectief is. ‘De jaren’ is een vermenging van autobiografische fictie en sociologie, een ‘À la recherche du temps perdu’ voor onze tijd, en monumentale bijdrage aan de 20ste-eeuwse geschiedenis zoals weerspiegeld in het leven van één vrouw.

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel? Lees het boek en schrijf je in. Iedereen is welkom op de Boekbabbel. De deelnemers vormen een bonte verzameling van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands.

Deze Boekbabbel is een deel van 1 Stad, 19 Boeken. Ontdek het volledige programma hier >

Opgelet! Na maanden van online sessies vindt Boekbabbel opnieuw plaats in de bibliotheek. Het aantal plaatsen is beperkt. Als je erbij wil zijn, schrijf je dan zeker vooraf in. Online meedoen kan ook. Stuur een mailtje naar info@muntpunt.be voor de link naar de videochat.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.