U bent hier

Boekbabbel: De handelaar in verledens (José Eduardo Agualusa)

Grote verhalen, grootse gevoelens en leesplezier in alle maten! De Boekbabbel is een vaste waarde in Muntpunt. Iedereen is welkom. Samen wisselen we van gedachten over een boek en over de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 21 december 2018,
10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 2, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie

Muntpunt i.s.m. Citizenne

Félix Ventura oefent een merkwaardig beroep uit: hij handelt in valse verledens. Zijn klanten bestaan uit welgestelde zakenlieden, politici en generaals. Kortom al degenen die in Angola de dienst uitmaken, hebben zich verzekerd van een gouden toekomst. Het enige dat ze missen is een goed verleden. Daarvoor zorgt Félix. Hij creëert een mooie stamboom in, verzint een gelukkige jeugd en levert portretten van beroemde voorouders. Op zekere dag stapt er een mysterieuze vreemdeling bij hem binnen die een Angolese identiteit wil hebben. Op dat moment breekt het verleden als een wervelstorm het heden binnen en gebeuren er dingen die eigenlijk niet kunnen.

‘De handelaar in verledens’ is een felle, maar humoristische satire op het Angola van na de burgeroorlog en een reflectie op werkelijkheid en fictie.

Wil jij deelnemen aan deze Boekbabbel? Lees het boek en schrijf je in door een mail te sturen naar sigrid@citizenne.be.

JoseEduaordoAgualusa-HandelaarInVerledens