U bent hier

Boekbabbel: De belofte (Damon Galgut)

In Boekbabbel babbelen we iedere maand samen over een goed boek en de dingen des levens.

Wanneer: 
vrijdag 20 mei 2022,
10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 1, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis, met inschrijving
Taal: 
Organisatie

Muntpunt

Kort voor haar overlijden dwingt de moeder van hoofdpersonage Amor Swarts haar man een belofte af. Het jonge meisje is daarvan een stille getuige: hun zwarte hulp, Salomé, zal haar eigen huis krijgen als dank voor jarenlange trouwe dienst. Amors vader heeft echter zijn eigen prioriteiten en de belofte wordt niet ingelost. Na zijn dood ontstaan nieuwe kansen, maar Amors broer en zus gaan hun eigen weg en blijven zich verzetten: Anton is lafhartig en maakt geen keuzes, Astrid is gefocust op haar eigen gewin. Amor blijft achter met een sluimerend schuldgevoel. Kan zij nog iets uitrichten of is het daarvoor te laat?

Deze winnaar van de Booker prize 2021 vertelt een meesterlijke familiegeschiedenis tegen de achtergrond van het veranderende Zuid-Afrika na de afschaffing van de apartheid.

In de pers
De jury van de Booker prize 2021 “prijst de verhalende kwaliteit, de ideeën, de stijl en de structuur van het boek: ‘Er zit veel in om op te kauwen”. Lees meer op radio1.be

“Behendig laat hij zijn verteller boven de personages cirkelen, met de priemende blik van een arend die vanaf grote hoogte zijn prooi bespiedt. Meermaals maakt hij ook een duikvlucht en stapt ín de personages, hun intieme ervaringen en kwetsbare plekken.” (Trouw.nl)

Over de auteur
Damon Galgut (Zuid-Afrika, 1963) schreef zijn eerste boek ‘A Sinless Season’ toen hij zeventien jaar oud was. Het grootste deel van zijn oeuvre werd vertaald naar het Nederlands, zoals ‘Gewapende stilte’ (1995), De groeve (2010) en ‘In een vreemde kamer (2011). De auteur werd meermaals genomineerd voor de Man Booker Prize en woont momenteel in Kaapstad.

Wil je deelnemen aan deze Boekbabbel?
Lees het boek en schrijf je in. Iedereen is welkom op de Boekbabbel. De deelnemers zijn een mix van Nederlandstaligen en anderstaligen met een goede kennis van het Nederlands (min. niveau 3.1).

 

Opgelet! Na maanden van online sessies vindt Boekbabbel opnieuw plaats in de bibliotheek. Het aantal plaatsen is beperkt. Als je erbij wil zijn, schrijf je dan zeker vooraf in. Online meedoen kan ook. Stuur een mailtje naar info@muntpunt.be voor de link naar de videochat.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.