U bent hier

Boekbabbel: Cox, of het verglijden van de tijd (Christoph Ransmayr)

In Boekbabbel babbelen we iedere maand samen over een goed boek en de dingen des levens

Wanneer: 
vrijdag 24 maart 2023, 10:00 tot 12:00
Waar: 
Muntpunt, Zinneke 1, S2, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis, met inschrijving
Organisatie: 
Muntpunt

Met een schip vol mechanische wonderdieren en vergezeld door drie van zijn meest begaafde edelsmeden en instrumentmakers reist de Engelse meesterklokkenmaker Alister Cox naar het hof van de machtigste man ter wereld: Qiánlóng, de keizer van China. Hij bouwt er aan uitzonderlijke klokken die het verglijden van de tijd meetbaar maken. Beide mannen dromen van het meten van de eeuwigheid. Maar Cox' verblijf aan het Chinese hof is turbulent: hij probeert de dood van zijn dochtertje te verwerken en tracht te weerstaan aan de favoriete concubine van de keizer. Zij is immers verboden terrein. Zullen de vier Engelsen als miljonairs terugkeren naar huis of wacht hun de marteldood op het schavot?  'Cox, of het verglijden van de tijd' is een kleurrijke en spannende roman over vergankelijkheid en geheimen, over de raadselachtige overeenkomsten tussen mensen uit volstrekt verschillende culturen. Een roman die op schitterende wijze laat zien dat alleen verhalen de tijd kunnen bedwingen.

In de pers
'Ransmayr is de Beethoven van de hedendaagse Duitse literatuur: elk boek stuwt hij met feilloze kracht naar een onverbiddelijk einde.' - Focus

'Magistraal.' - De Morgen

Over de auteur
Christoph Ransmayr (1954, Oostenrijk) publiceerde zijn werk in meer dan dertig talen. Andere romans die naar het Nederlands werden vertaald, zijn 'Atlas van een bange man' (2012) en 'De sluismeester' (2022).

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.