U bent hier

Beeldspraak: Literaire avond

Drie Brusselse stripauteurs laten een tekstballon op over de boeken, platen en kunst die hen telkens weer naar pen of penseel doen grijpen. Verwacht je aan een avond vol beeldende associaties, illustratieve metaforen en visuele poëzie. Met Dominique Goblet, Wide Vercnocke en Judith Vanistendael.

Wanneer: 
donderdag 8 maart 2018,
20:00 tot 22:00
Waar: 
Muntpunt, Agora 0, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
€ 5 (kansentarief € 2)
Organisatie: 
Muntpunt

Gastheer Kurt Snoeckx (BRUZZ-reporter en stripkenner) zorgt voor een warme ontvangst en overlaadt de beeldromanciers met vragen over hun werk en inspiratiebronnen.

Dominique Goblet is een Brusselse kunstenares, illustratrice en pionier van de graphic novel. Haar werk is experimenteel, poëtisch en dikwijls autobiografisch. Haar bekendste boeken zijn ‘Net doen alsof is ook liegen’ (2008) en ‘Meer als het klikt’ (2014).

Wide Vercnocke is een illustrator, stripmaker en smartlapdichter-tekenaar uit Brussel. Zijn boeken ‘Mijn muze ligt in de zetel’ (2013), ‘Wildvlees’ (2014) en ‘Narwal’ (2016) blinken uit door hun bijzondere vormtaal en symboliek.  

Judith Vanistendael debuteerde met het prachtige tweeluik ‘De maagd en de neger’ (2007-2009). In 2012 verscheen ‘Toen David zijn stem verloor’, over een man met terminale kanker, en in 2016 was er ‘Mikel’, over een snoepverkoper die lijfwacht wordt in het Baskenland van ETA. Judith Vanistendael woont en werkt in Brussel.

Deze activiteit maakt deel uit van Stripclub Muntpunt.