U bent hier

Arcade Club XXL

The game is on! Arcade Club is terug van weggeweest. Kom tijdens deze XXL-versie mee timmeren en zagen aan een oldschool arcadekast of maak je eigen 2D-videogame.

Wanneer: 
woensdag 23 oktober 2019,
14:00 tot 17:00
zaterdag 19 oktober 2019,
14:00 tot 17:00
zaterdag 26 oktober 2019,
14:00 tot 17:00
Waar: 
Muntpunt, Agora 0, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie: 
Muntpunt i.s.m. JES Brussels
Voor wie

vanaf 14 jaar

Wil je meer te weten komen over het bouwen van gameconsoles en videogames? Meteen ook zin om de handen uit de mouwen steken en te beginnen ontwerpen en bouwen? In Arcade Club XXL kan het allemaal! The game is on! You in?

Arcadekast

Vier Brusselse jongeren tekenden plannen uit om met recupmateriaal van de 21ste eeuw een arcadekast uit de jaren ’80 na te bouwen. In het Medialab starten ze opnieuw met bouwen: zowel voor de kast als voor de elektronische hardware beginnen ze helemaal van nul. Wil jij weten hoe dat allemaal in elkaar zit? Kom eens een kijkje nemen en leer al doende de kneepjes van het vak.

2D-videogame

Droom je van een zelfgemaakte videogame waarmee je kan pronken op het internet? Laat de gamedesigner in je los en ga aan de slag met leuke en toegankelijke software. Jij beslist daarbij alles: wil je zelf als gamepersonage stunten, teken je eigenhandig alle achtergronden en figuren of gebruik je liever zelfgemaakte foto's? Liever vechten of racen tegen de klok? Springen of zweven? Boefjes vangen of buitenaards gespuis te grazen nemen? Laat je fantasie de vrije loop!

In samenwerking met het multimedialabo van JES Brussels.

Game Zone

Bouwen, bedenken, ontwerpen... nood aan een break en gewoon wat samen gamen? De Game Zone staat voor de gelegenheid in het Medialab.

---

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.