U bent hier

ABC-studio: Speelgoed bouwen

ABC (Art Basics for Children) komt naar Muntpunt met een schat aan spellen, ideeën en materialen en daagt elke volwassene uit om op onderzoek te gaan naar de Homo Ludens in zichzelf.

Wanneer: 
woensdag 4 maart 2020,
18:00 tot 21:00
Waar: 
Muntpunt, Agora 0, Munt 6, 1000 Brussel
Prijs: 
gratis
Organisatie

Muntpunt i.s.m. ABC

“Play is the highest form of research” – Albert Einstein

In deze ABC-workshop kan je op een ludieke manier op onderzoek gaan naar de ‘Homo Ludens’ in jezelf, kan je samen spelen, creëren en improviseren of met verschillende materialen zelf speelgoed maken onder begeleiding van ervaren ABC-gidsen.

ABC geeft je alvast wat stof tot nadenken mee:

De creatieve, spelende mens is niet alleen van algemeen belang voor onze cultuur en samenleving, maar op dit moment ook erg in trek om als innovatieve werknemer de economie verder te laten groeien. Deze doelgerichte instrumentalisering staat in contrast met Schillers idee van een vrije ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, verbeelding en levenskunst: “De mens speelt (…) alleen als hij in de volle betekenis van het woord mens is, en hij is alleen volledig mens wanneer hij speelt”. Schiller ziet de ‘speeldrift’ als uitkomst van een ontwikkeling waarin we als persoon tot evenwicht komen. In het spelen ontsnapt de mens aan de opdelingen van het moderne leven en ervaart hij zich opnieuw als een geheel.

Ben je ooit al eens in het Brusselse ABC HUIS geweest? Het is een paradijs voor kinderen waar elke volwassene terug kind wil zijn.
ART BASICS for CHILDREN, Gaucheretplein 13, 1030 Schaarbeek

Ontdek meer activiteiten die je 10, 20, 30, 40, 50 jaar jonger doen voelen >

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.