Home

Deze zomer zetten de Brusselse bibliotheken opnieuw 19 topboeken in de kijker, zorgvuldig geselecteerd door 19 Brusselaars met een liefde voor lezen. Geniet van de zinnen en neem ze mee naar huis, naar je favoriete leesplek in de stad of naar verre oorden. 

Feest
10 juli, 12:00

Vier de Vlaamse feestdag in Brussel. Twee dagen lang gonst de stad van muziek, feest, verhalen van straffe gidsen en zoevende rolschaatsen.

Muntpunt opent een eigen straat! Kom lezen, hangen, lunchen of meedoen in de Leesstraat: een mini-chillzone in openlucht en gezellige buitenplek voor activiteiten.

Workshop
elke donderdag in juli en augustus, 13:30 - 17:30

Op de DOENderdagen van Muntpunt maak je kennis met de tools van De Grid, de creatieve maakplek van Muntpunt.

Te doen in Muntpunt

Boeken
5 juli, 14:00

Samen lezen we mooie teksten en oefenen we Nederlands.

film
5 juli, 20:00

Kijk thuis naar de Nederlandstalige serie ‘Van vlees en bloed’ en praat er online over. Elke week bespreken we een aflevering.

Workshop
9 juli, 14:00

Hou jij van bloemen? Wie niet! We leren jullie zaadbommetjes maken met klei, aarde en zaadjes.

Feest
10 juli, 12:00

Vier de Vlaamse feestdag in Brussel. Twee dagen lang gonst de stad van muziek, feest, verhalen van straffe gidsen en zoevende rolschaatsen.

Aangenaam Verrast

Aangenaam Verrast is een verzameling verhalen van Brusselaars. Een steeds groeiende groep stadsgenoten werd al aangenaam verrast door een initiatief gesteund door de Vlaamse overheid. Dit project brengt enkele van hen in beeld.

Wat als een basketbalploeg ook je naschoolse opvang wordt? Hoe geraak je als jongere gemotiveerd om je eigen bedrijf op te richten? Kunnen Nederlandstalige zorgverleners ergens terecht als ze zelf vragen hebben? Word aangenaam verrast door de antwoorden die de Brusselse initiatieven bieden op deze vragen.

Heb je zelf ook een verhaal dat je zou willen delen? Dat kan door het formulier op deze pagina in te vullen. Wie weet komen we dan naar jou toe en beland je op de website!

Aangenaam Verrast is een initiatief van de Vlaamse overheid – Coördinatie Brussel.

Mis geen enkele activiteit

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.