U bent hier

Feras Abo Dabboseh tipt ‘Novecento’ van Alessandro Baricco

“Het land, dat is een veel te groot schip voor mij. Een veel te lange reis. Een veel te mooie vrouw. Een veel te sterk parfum.”

Voornaam en naam Feras Abo Dabboseh
Beroep / functie / organisatie
(Wat doe je in het dagelijkse leven?)
Oprichter-bestuurder van Lagrange Points
Gemeente Elsene
Nationaliteit Palestijns en Syrisch
Leeftijd 33
   
Lid van Nederlandstalige Brusselse bibliotheek van
(gemeente)
Sint-Joost-ten-Node
Favoriete leesplekje in Brussel
(Bibliotheek, boekhandel, café, park...)
Café Belga
Favoriete drankje tijdens het lezen
(Cocktail/mocktail, koffie, water, thee...)
Thee

 

Waarom tip je dit boek?
“De auteur presenteert dit boek in een speciale vorm: een mengeling tussen een roman en een theaterstuk. Het gaat over een enigmatische man die geboren is op zee en zijn hele leven op een schip doorbrengt. Als jongen van acht demonstreert hij een uitzonderlijk talent voor muziek. Zijn pianospel is ongekend, zijn muziek zoals nog nooit iemand heeft gehoord. Het is vrije expressie, zelfs voorbij de grenzen van de meest avontuurlijke jazz. Baricco slaagt erin om die muziek hoorbaar te maken voor de lezer.”

Wat lees je graag?
“Voor mij heeft een goed boek een sterk begin, uiteenlopende en ontwikkelde personages en effectieve dialoog. Ik lees graag internationale literatuur, vooral uit Latijns-Amerika en Spanje.”

Waarom lees je graag?
“Lezen is belangrijk omdat het de geest ontwikkelt. Door het geschreven woord groeit de geest. Je leert ook beter luisteren en aanwezig te zijn.”

Wat is Lagrange Points?
“Ik heb Lagrange Points opgericht als een plek voor Arabische literatuur en cultuur. We bieden een selectie Arabische boeken en vertalingen van hoge kwaliteit. Daarnaast bieden we een open socio-cultureel platform voor muziek, poëzie en performance.”

Waarom woon je in Brussel?
“Ik ben in september 2016 in Brussel aangekomen om aan de ULB een master in de Politieke Wetenschappen te starten. Sindsdien heb ik een sterke band met deze prachtige en diverse stad ontwikkeld.”

Novecento / Alessandro Baricco
Vert. Manon Smits / De Bezige Bij, 2015 / 62 p.

Zoek dit boek in de bibliotheekcatalogus >

Zoek dit boek op LangZullenWeLezen >

Dit artikel is deel van 1 Stad, 19 Boeken (2019) – een project van de Brusselse bibliotheken.