U bent hier

1 Stad, 19 Boeken (2019)

19 uitgelezen boeken, gekozen door Brusselaars met een voorliefde voor literatuur. Ze komen uit alle windstreken en verbeelden Brussel als wereldstad, als smeltkroes, als kleurrijk en taalrijk geheel.

Veel leesplezier!

De leeslijst

Voor de 2de keer op rij zorgen de Brusselse bibliotheken tijdens de zomermaanden voor een fijne leeslijst. Die bestaat dit jaar uit vrij tot zeer recente fictie die in het Nederlands is geschreven of vertaald.

Brussel meertalige stad

De brontalen zijn allemaal talen die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gesproken worden, en waarvan de Brusselse bibliotheken in een aantal gevallen zelfs een eigen, anderstalige collectie aanbieden.

Want behalve Frans, Nederlands en Engels worden er nog heel wat andere talen gesproken in Brussel. Zowel individuen als gemeenschappen zijn om verschillende redenen in Brussel beland en maken deel uit van het geheel. 1 Stad, 19 Boeken, deze beperkte boekenplank, deze leeslijst, staat zo symbool voor de kleurrijke en taalrijke smeltkroes die Brussel is.

De mensen achter de boeken

Om tot deze diverse leeslijst te komen, doen de Brusselse bibliotheken ditmaal een beroep op hun publiek en netwerk. 19 fervente lezers werden aangesproken en gaven hun tips en favorieten door. Zij treden op als ambassadeur voor hun boek, hun taal, hun gemeenschap.

Ontdek hier hun portretten!
Antonio (Librebook) Barbara
Celestina (Pépite Blues) Emmy
Fabienne Faysal
Felipe (Instituto Cervantes) Feras (Lagrange Points)
Larisa Manna
Mirela (EuropaNova) Peter
Rada Regina (OCA lusófona)
Silvie (DE DAGEN) Sofie
Stefan Steven (Passa Porta)
Willem (deBuren)  

Ontdek hun verhaal ook in het zomermagazine van 1 Stad, 19 Boeken in Muntpunt of jouw lokale bibliotheek.

Praktische info & activiteiten

Tussen half juni en half september vind je de 19 boeken in alle Nederlandstalige Brusselse bibliotheken.
Hier vind je de adressen >

In die periode kan je ook deelnemen aan allerhande literaire activiteiten. Hieronder vind je een overzicht.